Ücretli Usta Öğretici Başvuru İşlemleri

Ücretli Usta Öğretici Başvuru İşlemleri

2022 - 2023 öğretim yılında görevlendirilecek ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden alınacaktır. Başvurunuzun onaylananabilmesi için sisteme yüklenecek evrakların eksiksiz ve okunabilir olmasına dikkat ediniz.

20.07.2022 204

ÖNCELİKLE; Başvuru yaparken başvuru yaptığınız alan ile mezun olduğunuz alanların tutarlı olmasına dikkat ediniz. Bu konuda hangi kurs programına hangi alan mezunlarının başvuru yapabileceğini öğrenmek için https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx sayfasına girerek program içeriğini indiriniz ve eğitici niteliklerinin size uygun olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Aksi halde başvurularınız reddedilebilir ya da eksik puan alabilirsiniz.

Başvuru aşamaları:

1. e-yaygin.meb.gov.tr sistemine e-devlet şifreniz ile giriş yapınız. Başvurular->Usta Öğretici Başvurusu menüsünden  EK-2 Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formunda istenilen belgelerin asıllarını sisteme yükleyerek ve sistem üzerindeki yönergeleri tamamlayarak çevrimiçi başvurunuzu tamamlayınız. Bu konuda aşağdaki videoyu izleyerek ya da buradan Usta Öğretici Başvuru Kılavuzunu bilgisayarınıza indirerek yardım alabilirsiniz.

2. e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden başvurusunu tamamlayabilenlerin başvuruları Kurum Müdürlüğümüz tarafından onaylanacak ya da reddedilecektir. Kurum müdürlüğü tarafından başvurusu reddedilen ücretli usta öğretici adaylarının başvuruları işleme alınmayacaktır. 

3. Bu nedenle e-yaygin.meb.gov.tr adresi üzerinden başvuru onay durumunuzu sık sık kontrol ederek reddedilen başvuru ya da sisteme yüklenen evraklarınız için, reddedilme nedeninde yazan talimatlar doğrultusunda gerekli düzeltmeleri yapmanız gerekmektedir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması açısından başvurusu yapan adayların mutlaka 01 - 31 Ağustos tarihleri arasında başvuru onay durumlarını sistem üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

4. 05 Eylül 2022 tarihinde Kurumumuz web sayfası ve sosyal medya hesapları ile Müdürlüğümüz binasında sıralamalar ilan edilecek ve görevlendirmeler ilan edilen sıralamalara göre yapılacaktır. Ayrıca başvrusu onaylanan adaylar 05 Eylül 2022 tarihinden itibaren e-yaygin.meb.gov.tr sisteminde Başvurular->Usta Öğretici Başvurusu->Başvuruyu Tamamlayın menüsünden sıralamalarını görüntüleyebilecektir.

NOT: Görevlendirme esnasında EK-2 Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formu ile birlikte istenilen belgelerin fotokopilerini asılları görülerek onaylatılmak üzere Kurum Müdürlüğüne teslim edilecektir.

NOT: Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyen adaylar belgeleri yeniden yüklemeden her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.

Kaynak: https://kutahyahem.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/43/01/178630//icerikler/ustaogreticibasvuruislemleri_13108545.html