T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / DOMANİÇ - Domaniç Halk Eğitimi Merkezi

Sıkça Sorulan Sorular

Ağu

Kurslara Nasıl Kayıt Olunur?
  1. Kurum Müdürlüğümüze gelerek ya da Online başvuru için ise e-yaygin.meb.gov.tr sistemine üye olarak Kurs Açılması Talebi menüsünden ön kayıt yaptırılır.
    (Önemli:e-yaygin.meb.gov.tr adresinden "Kursa Ön Başvuru Yap" menüsünü kullanarak ön kayıt gerçekleştiren adayların mutlaka Kurum Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Aksi halde başvuruları onaylanmayacaktır.)
  2. Ön kaydını gerçekleştiren kursiyer adaylarıdan kurs ön koşullarını sağlayanlara, kurs öncesi yapılacak kesin kayıt toplantısı için SMS ile bilgilendirme yapılır. 
  3. Toplantıya katılan ve toplantı sonucu ismini kesin kayıt toplantı tutanağına yazdıran kursiyer adayları kursa kesin kayıt yaptırmış sayılır.

Not: Mail yolu ile yapılan başvurular ile kesin kayıt toplantısına katılmayan kursiyer adaylarının başvuruları geçersizdir. 

Ağu

Kurslara Ne Zaman Kayıt Yaptırabilirim?

Kurslara yılın 12 ayı ön kayıt yaptırabilirsiniz.

Ağu

Kurslar Nerede Düzenlenir?

Kurs ve etkinlikler; öncelikle merkez binamızda, mahalle ve köylerde sağlanan kurs binalarında, eğitim odalarında, yerel belediyelerin sağladıkları salonlarda ve kamu ve özel kurumlara ait binalarda düzenlenebilir.

Ağu

Kurslar Hangi Saatlerde Düzenlenir?

Tüm kurslar programın süresi, kurs öğretmeninin programı ve katılımcıların isteği doğrultusunda ayarlanır. Hafta sonları da dâhil olmak üzere saat 08:00 ile 22:00 arasında, haftanın tüm günlerinde düzenlenebilir.

Ağu

Kurslar Nasıl Açılır?

Okuma yazma ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları dışındaki tüm kurslar 12 kişilik bir grubun oluşması ile düzenlenir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, engelliler, hükümlü ve tutuklular ile risk altındaki kişilere yönelik düzenlenecek kurslarda 12 kişilik sayı aranmaz.

Ağu

Kurslarda Devam Zorunlu mudur?

Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. Kurs toplam saatinin 1/5´i oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.

Kurslarda, ders kitabı yerine geçen modül sonlarında yapılan sınavlarda başarsız olan öğrenciler kursu bitirdiğine dair belge alamaz. Yalnızca başarılı olduğu modüllerden Transkript verilir. Daha sonra açılacak kurslarda başarısız olunan modüller tamamlanarak, belge alınmaya hak kazanılır.

Ağu

Sınavlardan Geçmek İçin Notun En Az Kaç Olması Gerekmektedir?

Sınavlardan geçmek için notun en az 50 puan olması gerekmektedir.

Ağu

Kurs Bitirenlere Belge Veriyor musunuz?

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamındaki kurslar için; katılım belgesi, diğer kurslarımız için; sertifika verilir. Kurslarımızı başarı ile bitirenlere Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylı sertifika verilir. Bu sertifika tamamen resmi bir belgedir, tüm kamu ve özel kurumlarında geçerlidir.

Ağu

Online Başvuru Yapabilir miyim?

Evet, e-yaygin.meb.gov.tr sistemine üye olarak "Kurs Açılması Talebi" menüsünden ön kayıt yaptırılabilir. Ya da "Kursa Ön Başvuru Yap" menüsü kullanılarak kayıt süresi devam eden kurslara kayıt yaptırılabilir. Ancak "Kursa Ön Başvuru Yap" menüsü kullanılarak yapılan başvurularda mutlaka Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile iletişime geçilmelidir.